Monday, 31 December 2012

... eee geli sangat!!

adoyai!
pagi2 dah teringat benda2 yang tak sepatutnya ...
again ... pasal swimming pool kat paroi ...

last saturday, kawan Chenta plak bawa anak2 berenang di sana .. di kolam kanak2 je lah .. apa berlaku nak tau ??...

inilah sifat2 kurangnya kesedaran sivik dikalangan mereka yang kurang pelajaran .. kang kata b.o.d.o.h marah ... Allah pun marah kan ... so nak kata apa kat orang macam ni ... ORANG YANG MACAM NI....

again, copy paste ayat tadi semula ^___^


adus .. pihak pengurusan kene meletakkan garis panduan untuk memasuki kolam tu ... & mereka juga kene meletakkan seorang pengawal / pemerhati di situ .. tolong lah .. kenapa lah nak kene ada semua ni baru korunk nak jadi ORANG ???!!!

adussss geli snagat okaysssss!!!!!!

Wednesday, 26 December 2012

eee ... geeeliiiee ok!!

Semalam Chenta dan kawan-kawan pergi swimming untuk sekian kalinya ...
almaklumlah lama dah berenang ...

Venue : Kolam Renang Awam, Paroi, Seremban
Time   : 5.30 pm

serenok bila jejakkan kaki di tangga menuruni kawasan kolam renang sebab tak ada orang ramai!!!

^___^

tapi bila sampai disekeliling kolam ...
penuh dengan lumut ..
sampah sarap bekas makanan juga bersepah ...
sabar lagi .. sebab tak mengganggu laluan Chenta ..
* ishk kenapalah tak ada kesedaran civic dikalangan rakyat Malaysia .. sure hari minggu yang lepas .. diorang buat tempat perkelahan di kolam ni .. - apa pulak tugas pakcik penjaga tiket erk??*

tak mau buang masa lagi ... bersiap2 untuk berenang ...
Chenta suka berenang ditempat yang dalam ..
menguji daya aksi berenang * apa punyer ayat tah ni ...*

untuk menguji daya ketahanan pernafasan yang baik ...
Chenta cuba berenang tanpa henti dari tanggan satu ke tangga 2  *dah tinggal tiang je ... anak tangga dah xdo .. kuek gilos anak2 somban ni patahkan tanggo ...*
tiba satu tahap ... Chenta menurunkan kaki ke dasar kolam ...

walawei!! geli siot!! berapa lama tak cuci kolam ni??.
licin gilors ...
sambil berenang ke tepian Chenta membuka mata di dalam air kolam ... hijau ok!! 
eyarks!! 
then barulah all the lumuts keluar kepermukaan ... 

mati selero den ... 
ishk kenapa lah hanya 1 sahaja kolam renang yang berdekatan ...




tak puas hati !!! den bayar RM2.50 tau ... masuk berenang tu !!! ishk!!!!!
siapakah yang bertanggungjawab untuk pembersihan itu??!!

Wednesday, 14 November 2012

Fear ... face o rise?

seperti biasa
Chenta memilih untuk hadapinya
dengan hati yang berdegup kencang
perasaan yang berbaur2 ..



acapkali ..
tiba 1 tahap ..
Chenta PASTI akan lari!!!!

^___^

hanya Allah sahaja yang tahu apa yang ebrlaku pada Chenta ketika itu ..

T____T

kamu kejam!!!

^____^

Tuesday, 13 November 2012

Qiamat pada Hari Aasyura!



KELEBIHAN BERPUASA 10 MUHARRAM DAN PERISTIWA-PERISTIWA YANG TERJADI PADA HARI TERSEBUT
Dari Ibnu Abbas r.a berkata Rasulullah S.A.W bersabda: "Barangsiapa yang berpuasa pada hari Aasyura (10 Muharram) maka Allah S.W.T akan memberi kepadanya pahala 10,000 malaikat dan sesiapa yang berpuasa pada hari Aasyura (10 Muharram) maka akan diberi pahala 10,000 orang berhaji dan berumrah, dan 10,000 pahala orang mati syahid, dan barang siapa yang mengusap kepala anak-anak yatim pada hari tersebut maka Allah S.W.T akan menaikkan dengan setiap rambut satu darjat. Dan sesiapa yang memberi makan kepada orang yang berbuka puasa pada orang mukmin pada hari Aasyura, maka seolah-olah dia memberi makan pada seluruh ummat Rasulullah S.A.W yang berbuka puasa dan mengenyangkan perut mereka".

Lalu para sahabat bertanya Rasulullah S.A.W: "Ya Rasulullah S.A.W, adakah Allah telah melebihkan hari Aasyura daripada hari-hari lain?". Maka berkata Rasulullah S.A.W: "Ya, memang benar, Allah Taala menjadikan langit dan bumi pada hari Aasyura, menjadikan laut pada hari Aasyura, menjadikan bukit-bukit pada hari Aasyura, menjadikan Nabi Adam dan juga Hawa pada hari Aasyura, lahirnya Nabi Ibrahim juga pada hari Aasyura, dan Allah S.W.T menyelamatkan Nabi Ibrahim dari api juga pada hari Aasyura, Allah S.W.T menenggelamkan Fir'aun pada hari Aasyura, menyembuhkan penyakit Nabi Ayyub a.s pada hari Aasyura, Allah S.W.T menerima taubat Nabi Adam pada hari Aasyura, Allah S.W.T mengampunkan dosa Nabi Daud pada hari Aasyura, Allah S.W.T mengembalikan kerajaan Nabi Sulaiman juga pada hari Aasyura, dan akan terjadi hari kiamat itu juga pada hari Aasyura!".

Friday, 9 November 2012

Inilah masanya ...

So .. kerana aku telah tahu .. aku bukan BFF ko ...
kerana secara rasminya ko telah mewar-warkan siapa BFF ko kan ...

so ..
baiklah ...
dah banyak kali Dia tunjuk kan siapa ko ..
tapi aku tetap menempat ko sebagai BFF aku ..
tapi jelas ternyata lagi bersuluh ...
ko tak pernah menghargainya ...

haisshhh
Chenta ...
smpai bila lah sentiasa hendak
dipermainkan dan dipergunakan ..

Subhanallah ..
tetapkanlah kesabaran dalan hatiku ...
Amin...















dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim ...
aku lepaskan ko sahabat ..
seperti mana yang dikau kehendaki ...

Moga Allah kembalikan kekuatan aku ...
Untuk kehidupan yang seterusnya ...
Amin.

COPYCAT : CHENTA TAKOT!!


Balasan Bagi Orang YANG Melakukan ZINA

Setiap orang yang berzina itu akan dikenakan  seratus kali sebatan. Akan dikenakan 3 musibah di dunia dan 3 lagi di akhirat.
Di dunia:
  1. Dikurangkan oleh Allah S. W.T rezekinya yang halal.
  2. Dihilangkan keberkatan pada umurnya.
  3. Apabila keluar rohnya daripada jasad terlindung daripada pandangan Allah S.W.T. dan ditunjukkan kepadanya bayangan neraka dan malaikat Zabaniyah.
Di akhirat:
  1. Allah S.W.T memandangnya dengan pandangan yang murka.
  2. Mendapat seksaan yang amat berat.
  3. Akan diseksa dengan rantai api neraka dimana jika diturunkan ke bumi, hancurlah seluruh bumi.
“Barangsiapa yang mengisi pandangan dengan pandangan yang haram, Allah S.W.T akan mengisi matanya dengan api neraka JAHANAM. Barangsiapa yang berzina dengan seorang perempuan akan dibangkitkan  oleh Allah S.W.T daripada kuburnya dalam keadaan dahaga, telanjang,  menangis duka cita, dan hitam mukanya. Pada lehernya digantung rantai daripada api neraka dan pakaiannya pula daripada percikan api neraka. Terdapat juga ular dan kala jengking yang berlengkar pada kemaluan orang yang berzina. Barangsiapa yang berjabat tangan dengan perempuan yang haram, dia datang pada hari kiamat dalam keadaan kedua-dua tangannya terikat pada lehernya rantai api neraka. Jika ia mencium hidung perempuan itu, nescaya bibirnya dan hidung akan digunting oleh malaikat Zabaniyah dengan gunting api neraka.”
 
 

Thursday, 8 November 2012

Wednesday, 7 November 2012

Package 2D1N



Hotel details boleh click dekat link bawah tu ...

SUPERIOR ROOM ONLY

Promotion:
 
1 Room Left Only
RM 250.00 nett
includes 2 Breakfast
Venue@ JB Only
sesuai buat sesapa yg lom ada room untuk planning ke Legoland
  • Sapa cepat dia dapat
  • package boleh digunakan till 31st Jan 2013 sahaja
tawaran tutup till 17th Nov 2012 yerr ..
:P


dr kawan Chenta buat Kengkawan Maya Chenta ...
 
 



Tuesday, 6 November 2012

SS .. malu !!

Sedeyhhhh
tapi inilah kenyataannya ..

ingatkan arini nak melawa sikit
tapi yang ada cuma seleper adidas je
yang masih elok

oh! ada pun kasut putih ...
dah lama xpakai ..
match kan dengan blaus putih belang biru ..

Chenta beli kasut ni masa bersama si dia
banyak kasut2 Chenta beli dengan si dia ..
tapi semua dah rosak ...
2007 till now .. mahunyer x rosak??

pagi tadi kasut ni cantik lagi ...
dah lunch hour tadi macam ni lak upanyer ...
xprasan lak Chenta tadi ...

sedeyyyy!!!

 malu pun ada sebenarnya
tapi sejak tidak bersama sesapa lagi ni ..
sangat lah sedeyyyy penampilan Chenta
dari sehai ke sehari ...

dulu bergaji besar bleh la melawa ..
sekarang nak beli sandal RM20 pun kene berkira2 ..
hidupkan seperti roda ...

tadi ngadu ngan BFF
Chenta je ngaku dia BFF Chenta .. daif sungguh kan?! xda BFF pun!!
dia gelakkan Chenta
xpelah Chenta pun gelak lah sekali ...
hehhehe

yer Chenta sedar sekarang dah jadi Si Selebet ..
SS?? huhuhu
bukan nak meminta simpati ...
tapi minta perhatian!!

tak pe Chenta
simpan duit! tahun depan beli kasut baru!!
tahun ni berselipa je dulu ..
bukan orang lain yang bagi ko makan ..
bukan orang lain yang bayar kete, sewa umah, bil api air ko!
dan bukan ko amik duit orang atau tipu orang pun tuk sara diri!
pedulikan lah apa mereka nak kata!!

mereka kalu xda duit dalam poket ..
mak ayah boleh membantu
xpun adik beradik
xpun makcik pakcik o sedara mara
Chenta?
hik hik hik

sememangnyer Chenta xPERNAH meminta sesiapa ..
tak caya tanya mak! 
bertambah2 pulak sejak peristiwa 2009 yang lalu
lagggggggiiiiii lah Chenta xsanggup
meminta bantu dari segi kewangan khususnya

InsyaAllah .. ingin sekali chenta luahkan
tapi andai hati ini masih ada rasa Cinta

Rezki di tangan Allah
ahaks!
kau boleh?!


Friday, 2 November 2012

Lari ...

Lari ...
Jom Kita  Lari ..

Now 
Chenta sedang pasang semangat nak mengikuti XTVT PPSPPA

sapa yang nak jumpa Chenta secara xculsive 
Ahahhahaha

JOM lah !
disamping menyihatkan badan ..
kita juga boleh menjana kesedaran menjaga alam sekitar ..
dan bersukaria untuk mendapat ganjaran!!!



Wednesday, 31 October 2012

Peringatan ..

Ini untuk peringatan diri sendiri ...

or

untuk mengsengsarakan diri sendiri ...

ayo !! kanavale!!



^___^

depends to yourself & situation ..


Monday, 29 October 2012

Sudah tu .. Cukup2 lah...


Wahh ceria -ceria hari semua
hari ni kan 
almaklumlah ..
baru balik beraya kan ...

sure sepanjang beraya ramai yang ada amik2 gambar kenangan
macam ni kan ??..... 


^__^

jangan nak tipu!
eleh tak nak ngaku lah pulak!

ahaks!!

ada jugak yang penat driving
sepanjang malam .. mengharungi jem!!
ye tak?

Alhamdulillah
semua selamat sampai! 
& mula bekerja!




Thursday, 25 October 2012

Salam Ingatan .. ^_^






you are so ....





Indahnyer suasana ..
adakah ia akan muncul seperti yang di impikan ...
segalanya kini hanya dariNYA yang satu





^____^

 ahahha Jiwang lah sangat kan ..





Pelik ..Tapi Inilah

Chenta
Seperti sebatang kara
Hanya berkawan dengan dunia Chenta sahaja

Chenta
Gadis bukan tinggal di kota
mahupun bukan di desa
Namun ciri desa 

arghhh
apa tah yang Chenta ngarutkan tu ...
hehheh
sebenarnya Chenta nak berpuitis tapi nak bagi maksud yang mendalam ..
tapi xsabar dah hati ni ..

Chenta pelik la ..


Hati ♥


sikit pun tidak dikongsikan dengan Chenta...
habis sibuk kongsi dengan sapa tu?
kenapa macamtu?

(otak yg +ve)
ooohhh...
 hati Chenta yang menghadapi masalah
perasan sendiri ..

Chenta tak tahan nak nangis!!!


Dari ‘Aisyah, ia berkata bahwa Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

مَا مِنْ يَوْمٍ أَكْثَرَ مِنْ أَنْ يُعْتِقَ اللَّهُ فِيهِ عَبْدًا مِنَ النَّارِ مِنْ يَوْمِ عَرَفَةَ وَإِنَّهُ لَيَدْنُو ثُمَّ يُبَاهِى بِهِمُ الْمَلاَئِكَةَ فَيَقُولُ مَا أَرَادَ هَؤُلاَءِ

“Di antara hari yang Allah banyak membebaskan seseorang dari neraka adalah hari Arafah. Dia akan mendekati mereka lalu akan menampakkan keutamaan mereka pada para malaikat. Kemudian Allah berfirman: Apa yang diinginkan oleh mereka?” (HR. Muslim no. 1348).

Ya Allah...
Jadikanlah aku kekasihmu ..
Jadikanlah & peliharakanlah hatiku HANYA untukMU
Kau permurahkan lah rezkiMu & rahmatMu keatas ku
Lindungilah aku & keluargaku dari api nerakaMu

Amin ya Rabbal'alamin.




Friday, 12 October 2012

CopyCat: Cuba Bace ..Bayangkan kalu ini betul2 berlaku

Bayangkan apabila Rasulullah tiba-tiba muncul mengetuk pintu rumah kita…
Baginda datang dengan tersenyum dan bermuka bersih di muka pintu rumah kita…
Apa yang kita lakukan???

Mestinya kita akan sangat bahagia, memeluk Baginda erat-erat dan lantas mempersilakan Baginda masuk ke ruang tamu kita.
Kemudian kita tentunya akan meminta sangat agar Rasulullah S.A.W. sudi menginap beberapa hari di rumah kita.
Baginda tentu tersenyum…

Atau barangkali kita meminta pula agar Rasulullah S.A.W. menunggu sebentar di depan pintu kerana kita teringatkan video, CD, DVD, movie ntah apa-apa yang ada di ruang tengah dan kita tergesa-gesa memindahkan dahulu semuanya ke dalam.
Baginda tentu tersenyum…

Atau barangkali kita teringat akan poster-poster artis pujaan yang kita pasang di suatu ruang di rumah kita, sehingga kita terpaksa juga memindahkannya ke belakang dengan tergesa-gesa.
Barangkali kita akan mengeluarkan lafaz Allah dan Muhammad yang tersimpan di dalam setor dan kita letakkannya di ruang tamu.
Baginda tentu tersenyum…

Bagaimana pula bila Rasulullah S.A.W. bersedia untuk menginap di rumah kita???
Barangkali kita teringat bahawa adik-adik kita lebih hafal lagu-lagu Barat daripada menghafal selawat kepada Junjungan Besar Rasulullah S.A.W.
Barangkali kita menjadi malu bahawa adik-adik kita tidak mengetahui sejarah hidup Rasulullah S.A.W. kerana kita lupa dan lalai mentarbiyah adik-adik kita sedangkan kita adalah pelajar sekolah agama.
Baginda tentu tersenyum…

Barangkali kita menjadi malu apabila kita tidak mengetahui dan mengingati nama-nama ahli keluarga Rasulullah dan sahabat-sahabatnya,
Tetapi yang hafal dalam kepala otak mengenai anggota Westlife, Spider, KRU, Ungu…
Barangkali kita terpaksa menukarkan satu kamar mandi menjadi ruang solat.
Barangkali kita teringat bahawa sebagai seorang muslim, kita tidak memiliki koleksi pakaian yang sesuai untuk berhadapan dengan Rasulullah S.A.W.
Baginda tentu tersenyum…

Belum lagi koleksi buku-buku dan majalah-majalah kita
Belum lagi koleksi cd-cd kita dan home theatre kita
Belum lagi koleksi karaoke kita dan play station kita
Kemana kita harus singkirkan semua koleksi tersebut demi menghormati Junjungan kita??
Barangkali kita malu diketahui Junjungan kita bahawa kita tidak pernah ke masjid meskipun azan berkumandang melainkan pada hari Jumaat.
Baginda tentu tersenyum…

Barangkali kita menjadi malu kerana pada saat Maghrib kita masih sibuk di depan televisyen.
Barangkali kita menjadi malu kerana kita menghabiskan hampir seluruh waktu kita untuk mencari hiburan dan keseronokan duniawi
Barangkali kita menjadi malu kerana kita jarang menunaikan solat sunat dan membaca Al-Quran
Barangkali kita menjadi malu kerana kita tidak mengenali tetangga-tetangga kita.
Baginda tentu tersenyum…

Barangkali kita menjadi malu jika Rasulullah S.A.W. menanyakan kepada kita siapa nama tukang sampah yang setiap hari lalu di hadapan rumah kita
Barangkali kita menjadi malu jika Rasulullah S.A.W. bertanya tentang nama dan alamat tukang penjaga masjid di kampung kita
Betapa senyum Baginda masih di situ…

Barangkali apabila Rasulullah S.A.W. tiba-tiba muncul di depan rumah kita…
Apa yang akan kita lakukan
Masihkah kita memeluk Junjungan dan mempersilakan Baginda masuk dan menginap di rumah kita??
Atau akhirnya dengan berat hati kita akan menolak baginda berkunjung ke rumah kerana hal-hal yang membuatkan kita kalut dan malu

Maafkan kami Ya Rasulullah……….
Masihkah Baginda tersenyum???
Senyum pilu, senyum sedih, senyum getir………
Oh! Betapa memalukan kehidupan kita saat ini
Di mata Rasulullah….




Sumber : Wandi

Wednesday, 10 October 2012

Lepaskan !!

Chenta cuba meluahkan segalanya yang terbuku di sini ...
tapi ternyata Chenta tak mampu ..
T___T

hati Chenta sakit
kenapa buat Chenta macamni??


dah Chenta cuba
tapi ini sahaja yang dapat Chenta berikan ...
untuk tatapan semua ...



haaa....
sila lah jawab ..
mungkin ini dapat membantu menceriakan Chenta hari ini ..
^___^


Monday, 8 October 2012

APTB huh ! ... (",)

pagi-pagi nak berangin ..
sikit-sikit tegur dah lah ..
sama-sama .. penat ..
sama-sama busy ...

kalu korunk pepagi dh ada yang membebel tanpa henti
itu tak kene .. ini tak kene ...
apa korunk rasa ?
SUCKS sangat ke kerja kita ??

huh!
Usrah pagi ni menenangkan Chenta ..
Alhamdulillah ... Moga DIA tenang kan Chenta setiap hari & masa ...

"Seseorang yang bagus dan baik hati itu sentiasa senyum ,
sentiasa bergembira (nampak diketawanya),
dia tidak ambil kisah sangat sesuatu yang berlaku kepadanya,
sentiasa memafkan dan berlapang dada,
dia berusaha untuk melupkan derita dan masalah yang dilakukan terhadapnya,
akan tetapi,
tidak ramai orang yang tahu
bebenan dan penderitaanya itu "

Moga Chenta & anda semua
tergolongan dikalangan yang bagus & baik hati itu ...

^___^

Chenta maafkan ..
Selamat menjalankan tugas!



Tuesday, 2 October 2012

Alhamdulillah ...

Chenta dah Balikk!! ...
Alhamdulillah ..
Rindu tak ??
Rindu Tak ???


^___^


ok ..
banyak email-email yang perlukan response dari Chenta ..
so nanti kita bersiaran lagi ..
sebelum tu ...

here is the task for you ..
let me know what are they tried to tell you ...

^__^

eceh ceh ceh .. English lak kan ...
tak pe practise make perfect ...

who is not Malaysian or dont stand Malay Language ..
you are also invited to try explain this ..
also can try at home ..

^___^



Thursday, 27 September 2012

Oooo Park Nama jerr eh ...


nak ngajuk argh!
 Well..
Hari ni last lah kut Chenta Check status Blogger yang 50 tu ...
ermmm xramai yang bagi feedback untuk terima cenderahati yang tak seberapa dari Chenta ..

hehehe
Alhamdulillah ...
juga ...
sebab leh cover budget skit
hahahah
*niat tak ikhlas lah ni .. tu tak pat sambutan*
nauzubillahiminalzalik

Chenta mohon kemaafan
andai ada yang terlewat hantar & Chenta tak pick up name dia
ampuunnn ..

arini genap lah

catatan yang ke 111 Chenta ..
pageviews 2500
4 org yg bagi alamat ..

semua number yang cantik!!

^__^


Monday, 24 September 2012

Pernah ??


hehehe

dah nak balik kijer ..
baru nak wish kan ..

^___^


anywhere .. suasana arini agak sangat kelam kabut ..
 hingga Chenta tak buat apa-apa langsung hari ni ..

macam situasi ni
I
I
I
V


pernah alaminya ???

O___o



Sambil Blogwalking Dapat Hadiah ! By Nurul


FUhh
Banyak betol Pepagi ni blog yang Chenta follow ..

So.. Kengkwn yang nak suka suki menjaoin .. JOM CLIK!

Sunday, 23 September 2012

Photo Sharing ... vacation @ Langkawi

Hy All,

I just want to shared also what I got from my vacation @ Langkawi last few weeks.
(ni catatan sebenar Chenta buek tuk office mate from US date me 30May2012)

This is more special for Mark J

To Langkawi :
(Chenta naik Flight)
  

Langkawi Plain :


Snake!!
Huhuuh  …


sila bayar seikhlas hati lepas mencuba yer ...

2nd day’s  Activities :

Island Hopping

1 hr @ Tasik Dayang Bunting - ‘Isle of the Pregnant Maiden’ ..
Really excited saw the monkeys .. photograph with my hands shivering ..

* I told the monkeys  .. ‘this is for Mark …. Please be good monkey !! …’

yang best tengok gelagat monkey tua marah monkey muda sebab kaco para tourist macam Chenta .. hehhehe
haiwan pun tau adapnya melayan tetamu kan

^___^

1 hr swimming @ Wet Rice Island  .. I didn’t see wet rice maybe already ate by all the monkeys here … *again ..monkeys .. how they came to this island?? .. swim??


10-30minits @ Pulau Singa  ‘Big Lion Island’  
- saw a lot of eagle


nampak eagle yang banyak tu ??... kalu ada camera canggih .. ishkk memang Chenta gile lah amik gambar!


 Finished Island activities …
we go for ... (takes only 15-10 minits to) 
@ Underwaterworld ..

Here we not use gas or mask or goggle or wearing swimming suit to go in the water …

hahahah ..

Find where I am? J


kenal dengan Chenta?? ^___^

3rd day’s Activities –

Climb with Cable car



So .. End ... of 3days 2 nites @ Langkawi ...

  

ada plan pergi lagi ke Langkawi ..
Chenta sedang mengumpul duit untuk ke sana lagi ...

^____~



Friday, 21 September 2012

Senyum di hari Jumaat

Percayalah,
hari ini akan lebih INDAH
daripada kelmarin jika
kita mengawalinya setiap masa dengan DOA dan SENYUMAN.

Kalau siapa suka senyum macam ni ..
jelas terpancar indah wajah nyer

Kalau siapa nak senyum bersama sahabat
nahhh!!
I
I
V
 

^___^
Keep Smile

credit to FB fan

Tuesday, 18 September 2012

Worth RM5

Dapatkan RM5 di says.com??

apakah ??
Katanya macam nuffnang ..
Chenta belom explore lagik ...
korunk dah explore?? cer share ngan Chenta ...


gangnam style!!
^___^
baru  1st time tengok tarian gangnam tadi ...
hehehe ...

Wednesday, 12 September 2012

Mohon Doa Bersama ..

Sepanjang bulan Syawal ni Chenta sangat terasa hati ..
tapi arini je dapat chenta luahkan dalam blog ni
macam tetiba terbuka hati .. nak share ..

^___^

Mana taknya ...
Nengok citer kak Tihara .. nak baby baru ..
Ditambah lah dengan Citer tanda-tanda kehamilan oleh Gadis Kampung hari ni 
semua tanda-tanda tumemang selalu Chenta alami ..
MASALAH NYA .. Chenta belum berpunya lagi ..
Macamana nak kata tanda-tanda tu adalah tanda kehamilan ?
Datang bulan yer lah!

Macamana nak ada baby yang montel2 macam baby yang Chenta jumpa masa beraya tu .. 
ermm.. chenta nak baby!! *boleh ke macam tu?? ^___^*

memang sangat terlintas dihati ..
untuk mendapatkan doa-doakn yang baik-baik sesiapa aje dari blogger ..
mana tau kan ada antara kita yang doanya dimakbulkan Allah ...
Tak mustahil kan ..
Doakan Tahun ini Jodoh Chenta sampai ..
oleh dia yang Mencintai Chenta kerana DIA..


Chenta memang dah lama teringinnnnnn SANGAT  nak ada baby sendiri ..
selalu usap2 perut ni kalu lah ada baby .. dapat juga Chenta merasa

kekadang Chenta terasa sebak dan sayu mengenangkan semua ni ...
walau emak tak memaksa ..
walau semua ingat Chenta masih budak sekolah ..

Jodoh & Pertemuan di tentukan olehNya
(__ __)

Tuesday, 11 September 2012

Termalu Jap! .. Ampunnn

kenapa ngan pic atas ni erk?

meh nak citer ..
tadi Chenta macam nak la mencuci mata ke Crochet kak Tihara..
tapi xle link pun..
No wonder lah kak Tihara kata tak leh Link
Chenta lak salah paham .. ingat kan..
Link yang xleh bukak tu
Link dalam comment box kak Tihara ..

^___^
malu sudah...

tapi Chenta dah betol kan ...
hehehe malu sangat ...

*.. hikhikhik ..*

Monday, 10 September 2012

"Curi-Curi Suka" Giveaway!

Chenta sukan kan Novel ..
dulu ...
DULU ... ^___^
ada je keluaran baru yang menarik perhatian ..
sure Chenta akan beli ...
baca tak baca belakang kira ..
bila free time Chenta akan amik buku2 baru yang tak berbaca tu
tuk habiskan within 2days to a week..
kekadang 2 weeks ..
lamakan ?? .. hehehe
mana tak-nya .. Chenta baca sekali dengan Intonasi tau..
yerlah nak mendalami Cerita yang disampaikan penulisnya ...
heheheh
Korunk macam tu tak ??

ni ada novel baru "Curi-curi Suka" ..
nak free je ..
no ongkos nak beli-beli dah nowadays ...


JoM Join GA ni ..
Macam menarikkan ?? Clik je banner..

hhahahaha ...
bukan takat baca novel je baca notis bil pun berintonasi tau!!
^___^

Special Giveaway : Sape nak bela saya???

hehehehe ,,, bela tak bela sangat lah erk ..
Comey!
.. kalu yang idupnyer memang Chenta tak pek la nak bela ...
sensitip!



Jom Join dengan Clik Banner.


Wednesday, 5 September 2012

link blogshop

Sila lah join bersama ... segment Kak Tihara


Chenta pernah beli barang2 crochet Kak Tihara ..
Cantik-cantik
Colorful
Comey!

Selalu Chenta datang melawat tengok benda2 baru ..
Sangat Kagum dengan kerajinan & ketekunan mengait kak Tihara ..

hehehe sebenarnya Chenta usha skill mengait tu ..
mana tau Chenta reti buat sendiri .... hehehehe

^____^