Sunday, 23 September 2012

Photo Sharing ... vacation @ Langkawi

Hy All,

I just want to shared also what I got from my vacation @ Langkawi last few weeks.
(ni catatan sebenar Chenta buek tuk office mate from US date me 30May2012)

This is more special for Mark J

To Langkawi :
(Chenta naik Flight)
  

Langkawi Plain :


Snake!!
Huhuuh  …


sila bayar seikhlas hati lepas mencuba yer ...

2nd day’s  Activities :

Island Hopping

1 hr @ Tasik Dayang Bunting - ‘Isle of the Pregnant Maiden’ ..
Really excited saw the monkeys .. photograph with my hands shivering ..

* I told the monkeys  .. ‘this is for Mark …. Please be good monkey !! …’

yang best tengok gelagat monkey tua marah monkey muda sebab kaco para tourist macam Chenta .. hehhehe
haiwan pun tau adapnya melayan tetamu kan

^___^

1 hr swimming @ Wet Rice Island  .. I didn’t see wet rice maybe already ate by all the monkeys here … *again ..monkeys .. how they came to this island?? .. swim??


10-30minits @ Pulau Singa  ‘Big Lion Island’  
- saw a lot of eagle


nampak eagle yang banyak tu ??... kalu ada camera canggih .. ishkk memang Chenta gile lah amik gambar!


 Finished Island activities …
we go for ... (takes only 15-10 minits to) 
@ Underwaterworld ..

Here we not use gas or mask or goggle or wearing swimming suit to go in the water …

hahahah ..

Find where I am? J


kenal dengan Chenta?? ^___^

3rd day’s Activities –

Climb with Cable car



So .. End ... of 3days 2 nites @ Langkawi ...

  

ada plan pergi lagi ke Langkawi ..
Chenta sedang mengumpul duit untuk ke sana lagi ...

^____~



8 comments:

  1. X aci gmbr chenta x clear.....cm mn nk tegur sbb x leh cam muka dia?! Best kn Langkawi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahha .. Chenta x jumpa aci pun sepanjang jalan2 di sana ..Ibuhani ..

      Bukan tak jumpa kut .. Jarang la leh nampak golongan mereka di sana ..

      ^___^
      best sangat bila berkumpulan!

      Delete
  2. best nyer....

    tak pernah pun jejak kaki kat langkawi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi eita ...
      tak rugi pun ..
      amik package ...
      untuk ke pulau tu kalu nak contact number person incharge Chenta leh bagi ...

      ^___^
      nanti ada masa chenta sambung lagi episod lain ...

      Delete
  3. Salam kenal chenta, tqvm for sharing. Akak bab2 snake tu rasa cha alig.but. take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kenalan kak .. Thanks for coming ...
      ^___^

      heheh Chenta pun duk jauh je ..
      Zoom In je tu ..
      tu yang dapat dekat je snap

      ^___^

      Delete
  4. best g langkawi..bila la leh pegi lagi...

    ReplyDelete

Terima Kasih dari Chenta